default-image

Παρέμβαση Ανδρουλάκη για τη μεταφορά αποθεμάτων ΟΠΕΚΕΠΕ

Κρήτη
Παρέμβαση Ανδρουλάκη για τη μεταφορά αποθεμάτων ΟΠΕΚΕΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπέβαλε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν της απόφασης των υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, σχετικά με τη μεταφορά των αποθεμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί επί της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης, καθώς επίσης να απαντήσει αν είχε ενημερωθεί πριν την έκδοση της τελευταίας. Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτά τον ανωτέρω ευρωπαϊκό θεσμό για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης μεταφοράς και τη χρήση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ως εργαλείο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«Με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αποφασίστηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 η μεταφορά των αποθεμάτων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Έχοντας υπόψη πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και προβλέπονται για την καταβολή επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων στον αγροτικό τομέα σύμφωνα και με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Ποιά είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υπουργική Απόφαση;

2. Είχε ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης;

3. Επιτρέπεται η μεταφορά αυτή και η χρήση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News