default-image

Eπιμένει στα περί τρίτου πακέτου στήριξης ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

Οικονομία
Eπιμένει στα περί τρίτου πακέτου στήριξης ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς δε θα μπορέσει να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές δανεισμού ως τον Ιούνιο, οπότε και εκπνέει η παράταση της δανειακής της σύμβασης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, οι δηλώσεις του οποίου περί διαπραγμάτευσης για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διαψεύσθηκαν από την εκπρόσωπο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, επέμεινε ότι κάποια μορφή προγράμματος μοιάζει όλο και πιο πιθανό να υπάρξει.

Επανέλαβε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα αυτό θα κυμαίνεται από τα 30 δισ. ευρώ ως τα 50 δισ. ευρώ, ένα ποσό που είχε αναφέρει και στις προηγούμενες δηλώσεις του, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

«Εάν η Ελλάδα δεν ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο (...) θα χρειαστεί να καταλήξουμε σε κάποιο άλλο είδος συμφωνίας με την Ελλάδα, είτε το αποκαλέσετε σύμφωνο, είτε συμφωνία, ή πρόγραμμα», είπε ο Ντε Γκίντος σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι του φαίνεται απίθανο η Αθήνα να καταφέρει να εξασφαλίσει μόνη της την αναχρηματοδότησή της σύντομα.

«Δώσαμε στους εαυτούς μας τέσσερις μήνες προκειμένου να δούμε ποια είναι η αληθινή κατάσταση, να δούμε πώς η Ελλάδα τηρεί τους όρους και να προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τι θα ακολουθήσει (...), που βασικά είναι μια τρίτη συμφωνία διάσωσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ντε Γκίντος, το μέγεθος του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τις ανάγκες της Αθήνας για ρευστότητα και τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει για την αποπληρωμή των φετινών δανειακών της υποχρεώσεων στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέψευσε ότι η Αθήνα χρειάζεται μια νέα δανειακή σύμβαση, ενώ η εκπρόσωπος του Ντέισελμπλουμ είπε ότι δεν βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το ζήτημα αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News