Οικονομία

"Οι υποσχέσεις στους αγρότες θα κριθούν στην πράξη"

Με την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για την ενίσχυση και του αγροτικού εισοδήματος έφυγαν από το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης θερμοκηπιακοί καλλιεργητές.

«Ο χρόνος θα δείξει αν γίνουν πράξη οι υποσχέσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει όλοι μαζί να ξεκολλήσουμε τη μηχανή που μέχρι σήμερα δεν έπραττε τα δέοντα ούτε με το σχεδιασμό της», είπε μεταξύ άλλων στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Μαλλιωτάκης.

Ο υπουργός στο θέμα της φορολογίας των αγροτών είπε ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα υπάρξει αφορολόγητο ανά αγροτικό ΑΦΜ κάτω από 12.000 ευρώ καθαρό εισόδημα, και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στο θέμα της αναμόρφωσης του κανονισμού του ΕΛΓΑ ήταν σύμφωνος, ενώ για τη μείωση του κόστους παραγωγής είπε ότι θα γυρίσουμε στο καθεστώς που είχαμε το 2009 με το αγροτικό ρεύμα και θα μειωθεί ο φόρος της κατανάλωσης πετρελαίου.

Στο θέμα των έργων υποδομής που αφορούν στην εξασφάλιση καλού και ποιοτικού αρδευτικού νερού, ο Βαγγέλης Αποστόλου δεσμεύτηκε ότι θα καλέσει σε ειδική συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να δει το στάδιο της ωρίμανσης των μελετών που είναι σε εξέλιξη.

Σχόλια