default-image

Στ. Βοργιάς: "Η ανασφάλιστη εργασία ανθεί στο Ηράκλειο"

Κρήτη
Στ. Βοργιάς: "Η ανασφάλιστη εργασία ανθεί στο Ηράκλειο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 64,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2014 τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν στα πλαίσια των ελέγχων για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου "AΡΤΕΜΙΣ" διενεργήθηκαν την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2014 έλεγχοι σε 27.635 επιχειρήσεις.

Εξ αυτών των επιχειρήσεων, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους οι 3.827 (ποσοστό 13,85%). Σε σύνολο 135.566 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 6.177 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 4,56%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, ανέρχονται στο ποσό των 64,59 εκατ. ευρώ.

Δυσπιστία αναφορικά με τα πραγματικά μεγέθη της ανασφάλιστης εργασίας και της αντιμετώπισής της εκφράζει, την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς μιλώντας στο Ράδιο 9,84, καθώς μόνο στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου το 2014 ελέχθησαν από την αδύναμη λόγω έλλειψης προσωπικού Επιθεώρηση Εργασίας 54 επιχειρήσεις, εντοπίστηκαν 74 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 710.000 ευρώ.

Δυσπιστία από τον ίδιο και για τις πραγματικές προθέσεις του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας δήλωσε πως ο ΣΕΒ εκπροσωπεί μεγάλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, και ενδιαφέρεται να υπάρχουν σωστές εργασιακές σχέσεις.

«Η πραγματική του έννοια είναι να διατηρήσει σε κάποιους κλάδους το μισθό κάτω από τα 751 ευρώ», είπε ενδεικτικά ο Στέλιος Βοργιάς.

Τέλος ενημέρωσε πως, με το σύνθημα «Ο κόσμος της εργασίας μαζί για την ισότητα», οι εθνικοί εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ), με τη συμβολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), υλοποιούν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 κοινές πανελλαδικές δράσεις για την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση των απαγορευμένων διακρίσεων στους χώρους εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News