default-image

Μέρκελ: "Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις"

Οικονομία
Μέρκελ: "Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα πως τώρα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις, τη στιγμή που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δια του εκπροσώπου του διαμήνυε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να απαντήσει αν είναι έτοιμος να δεχτεί τη χρεοκοπία της χώρας του.

«Τώρα είναι η ώρα να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι προτάσεις για μεταρρυθμίσεις», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Βερολίνο κ. Μέρκελ. Προσέθεσε πως η υπερψήφιση της 4μηνης παράτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα από τη γερμανική Βουλή θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Τέλος, η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως πλέον χρειάζεται μεγαλύτερος βαθμός συντονισμού της οικονομικής πολιτικής μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, αμετακίνητος στη θέση του πως τυχόν μη έγκαιρη πληρωμή της ΕΚΤ από την Ελλάδα θα συνιστούσε πιστωτικό γεγονός φαίνεται πως μένει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, με τον εκπρόσωπό του, Μάρτιν Γιέγκερ, να αποσαφηνίζει πως ο κ. Σόιμπλε δεν απειλεί, αλλά λέει τα αυτονόητα.

Σημείωσε δε πως κατά τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο έχουν χάσει το λογαριασμό με τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Βαρουφάκης σε διάφορες συνεντεύξεις του.

Ο κ. Γιέγκερ υπογράμμισε μάλιστα πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την αυστηρότητα με την Ελλάδα, καθώς κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.

Τέλος, ο κ. Γιέγκερ επέκρινε τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα πως Ισπανία και Πορτογαλία προσπάθησαν να σχηματίσουν μέτωπο κατά της νέας ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να εξυπηξετήσουν εσωτερικούς πολιτικούς στόχους, κάνοντας λόγο για «ένα πολύ σπάνιο φάουλ».

Μετά από παράπονα της Μαδρίτης και της Λισσαβόνας, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή για την επίλυση των διαφορών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News