default-image

Δύο χρόνια διορία - Στα «μαλακά» η Γαλλία από την Κομισιόν

Οικονομία
Δύο χρόνια διορία - Στα «μαλακά» η Γαλλία από την Κομισιόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Οι Βρυξέλλες δεν επέβαλλαν πρόστιμο στη Γαλλία για υπερβολικό έλλειμμα αλλά ζήτησαν επιπλέον μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Διορία ως το 2017 για να επιτύχει τον στόχο του 3%. «Πέρασαν» τον έλεγχο Ιταλία και Βέλγιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έλαβε πειθαρχικά μέτρα κατά της Γαλλίας και έδωσε στην γαλλική κυβέρνηση διορία ως το 2017 για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κομισιόν έκρινε ότι οι σημερινές προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης Ολάντ δεν είναι επαρκείς και ότι πρέπει να αυξηθούν από το 0,3% στο 0,5% του ΑΕΠ ετησίως.

Οι επιπλέον δημοσιονομικές περικοπές που πρέπει να κάνει η Γαλλία θα αξιολογηθούν από την Κομισιόν θα αξιολογηθούν σε τρεις μήνες και θα επιβληθεί πρόστιμο αν δεν κριθούν ικανοποιητικές.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως αναμένει η γαλλική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τον Απρίλιο.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ανακοίνωσε πως ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα ανοίξει την διαδικασία πειθαρχικών μέτρων κατά της Ιταλίας και του Βελγίου.

Πηγή: euro2day.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News