default-image

Εργαζόμενοι «καρφώνουν» τα McDonald's για φοροαποφυγή $1,1 δις

Οικονομία
Εργαζόμενοι «καρφώνουν» τα McDonald's για φοροαποφυγή $1,1 δις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργατικά συνδικάτα κατηγορούν τα McDonald's για φοροαποφυγή $1,1 δισ. στην Ευρώπη από το 2009 ως το 2013, δηλώνοντας έσοδα δισεκατομμυρίων σε μονάδα στο Λουξεμβούργο.

Σε έκθεση που δημοσίευσαν την Τετάρτη οργανισμοί που εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζομένους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και η φιλανρθωπική οργάνωση War on Want, καλούν την Κομισιόν να συμπεριλάβει στην έρευνα για την φοροαποφυγή και τα McDonald's.

Όπως μεταδίδει το Reuters, υποστηρίζουν πως τα McDonald's απέφυγαν φόρους πάνω από $1 δισ. μεταφέροντας κέρδη σε θυγατρική με χαμηλή φορολογία στο Λουξεμβούργο.

Το ευρωπαϊκό γραφείο της McDonald's δεν έκανε κάποιο σχόλιο στο Reuters.

Το πρακτορείο υποστηρίζει πως έρευνα που πραγματοποίησε το 2012 δείχνει πως αλυσίδες fast food μεταξύ των οποίων τα Burger King, τα Subway και τα McDonald's μείωσαν τα φορολογικά βάρη στην Ευρώπη με την χρήση θυγατρικών σε χώρες με χαμηλή φορολογία.

Έγγραφα στο Λουξεμβούργο δείχνουν πως η McD Europe Franchising Sarl, έλαβε πάνω από 1 δισ. ευρώ από θυγατρικές των McDonald's στην Ευρώπη το 2014. Σύμφωνα με το Reuters κατέβαλε φόρους μόλις 1,4% για κέρδη πάνω από $288 εκατ. το 2013.

Πηγή: euro2day.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News