default-image

Π. Παπακωνσταντίνου: "Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής"

Κρήτη
Π. Παπακωνσταντίνου: "Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προφανώς και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε μέσα σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο να κάνει διαπραγμάτευση και πάντως καμία σχέση δεν είχε με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τα «yes men» στις απαιτήσεις της τρόικας. Από την άλλη όμως η κυβέρνηση και ο λαός βρίσκονται πλέον σε ένα σημείο καμπής μέσα σε αυτό το τετράμηνο, όπου η αλήθεια είναι πως η συμφωνία είναι ένας επώδυνος συμβιβασμός για τη νέα κυβέρνηση».

Αυτό είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, ο δημοσιογράφος-αναλυτής και αρθρογράφος της "Καθημερινής" Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Η κυβέρνηση και ο λαός μας σε αυτό το τετράμηνο και από δυσμενέστερες θέσεις θα πρέπει να απαντήσουν, όπως είπε, σε ένα καθοριστικό στρατηγικό δίλημμα: «Δύσκολα χρόνια με δική μας πολιτική και νόμισμα με ελπίδα για το αύριο ή θάνατος αλλά με αγκαλιά το ευρώ;».

Εταίροι και δανειστές, όπως είπε ο Π. Παπακωνσταντίνου, τον Ιούνιο θα επανέλθουν ακόμη πιο σκληρά ενόψει της λήξης ομολόγων Ιούλιο και Αύγουστο, ύψους 7,5 δισ. ευρώ. Σημείωσε δε με νόημα πως όσοι έγκαιρα προειδοποιούσαν ότι το δίλημμα που θα τεθεί με αμείλικτο τρόπο στη νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι «ρήξη ή ταπείνωση», εισέπρατταν από τους θιασώτες του «έντιμου συμβιβασμού» την κατηγορία ότι είναι ιδεοληπτικοί, απογειωμένοι από την πραγματικότητα, καταστροφολόγοι και πάει λέγοντας.

«Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ωρών δείχνουν αρκετά καθαρά πού βρίσκεται ο ρεαλισμός και πού η φαντασίωση», σημείωσε.

«Στους επόμενους τέσσερις μήνες θα κριθεί οριστικά αν η κυβέρνηση θα έχει περάσει το Ρουβίκωνα... προς τη λάθος κατεύθυνση.

Είναι προφανές ότι η υπόθεση ευρώ δεν είναι θέμα ιδεοληψίας, αλλά η ίδια η ζωή θα θέσει το ερώτημα και την επιλογή στους Έλληνες για το τι επιλέγουν», είπε ακόμη.

Ο Π. Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε μάλιστα νέα εκλογική αναμέτρηση ή δημοψήφισμα ακόμη και προ του Ιουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News