default-image

Βαρουφάκης: “Κυνήγι θησαυρού” η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Οικονομία
Βαρουφάκης: “Κυνήγι θησαυρού” η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», ανέφερε  στις σύντομες δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή τη χθεσινή αποδοχή από το Eurogroup του καταλόγου με τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε να μην είναι σε θέση να προσδιορίσει τα έσοδα που μπορούν να αντληθούν από αυτή την πηγή. «Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν γνωρίζουμε, είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή» τόνισε και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».

Αναφερόμενος στη ρευστότητα, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά, είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;».

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του CNBC, η τετράμηνη παράταση θα επιτρέψει στην «αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης» της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News