default-image

Λαγκάρντ: Η ελληνική λίστα στερείται σαφών δεσμεύσεων

Οικονομία
Λαγκάρντ: Η ελληνική λίστα στερείται σαφών δεσμεύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στερείται ξεκάθαρων διαβεβαιώσεων ότι η Αθήνα σκοπεύει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις-κλειδιά», αναφέρει η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Κριστίν Λαγκάρντ σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς είναι επαρκές για τη συνέχιση της βοήθειας, τονίζει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πάντως, πως το σχετικό κείμενο δεν περιέχει σαφείς δεσμεύσεις.«Είναι περιεκτικό, αλλά όχι πολύ συγκεκριμένο. Στερείται ξεκάθαρων διαβεβαιώσεων ότι η Αθήνα σκοπεύει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις- κλειδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σε κάποιους τομείς, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», αναφέρει η κ. Λαγκάρντ, «είναι ενθαρρυντική η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα που δείχνουν οι νέες αρχές στην Αθήνα». Ωστόσο, σε αρκετούς άλλους τομείς, «συμπεριλαμβανομένων ίσως των πιο σημαντικών», η επικεφαλής του ΔΝΤ διαπιστώνει πως η επιστολή δεν περιέχει σαφείς δεσμεύσεις ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ των περιοχών αυτών για τις οποίες η κ. Λαγκάρντ εκφράζει προβληματισμό είναι το συνταξιοδοτικό, η πολιτική για τον ΦΠΑ και τα εργασιακά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News