Οικονομία

Λύση στην τηλεδιάσκεψη "βλέπει" ο Φάιμαν

Την εκτίμηση πως θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, διατύπωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.  

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, «είναι σαφές ότι η διεξοδική συζήτηση ως προς το ποια μέρη του προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα θα απασχολήσει την Ευρωζώνη τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες».

Τόσο ο ίδιος όσο και ο αντικαγκελάριος Ράινχολντ Μιτερλένερ θεωρούν ότι «σήμερα θα δοθεί "πράσινο φως" για την παράταση του προγράμματος. Όπως είπε ο κ. Φάιμαν, αν βρεθεί σήμερα λύση αυτό σημαίνει πως «υπερίσχυσε η βούληση για αμοιβαία προσέγγιση».

Από την πλευρά του ο κ. Μιτερλένερ θεωρεί ότι σήμερα θα υπάρξει μια προσωρινή λύση και πως διαγράφεται μια «εκτόνωση», ενώ εκτιμά πως στη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχουν πολλές θετικές προθέσεις, ωστόσο θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι προτάσεις θα λειτουργήσουν.

Θετικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες «μπορεί να φανταστεί» και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, «βασιζόμενος σε ό,τι έχει δει».  

Σχόλια