default-image

Γ. Σακελλαρίδης: "Ανάσα για κοινωνία-οικονομία οι μεταρρυθμίσεις"

Οικονομία
Γ. Σακελλαρίδης: "Ανάσα για κοινωνία-οικονομία οι μεταρρυθμίσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση θα αποσταλεί στους εταίρους εντός της ημέρας, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ώστε οι φόροι να κατανέμονται με έναν τρόπο ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος, από κοινωνικής πλευράς», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Μία από τις επιτυχίες, πρόσθεσε, είναι ότι δεν συζητάμε το email Χαρδούβελη, «δεν είναι στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων». Σκοπός της κυβέρνησης, τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, «είναι μια αμοιβαία επωφελής λύση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση θα αποσταλεί στους εταίρους της εντός της ημέρας. «Για τη λίστα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όχι κανονική συνεδρίαση, κάτι πολύ θετικό, γιατί σημαίνει ένα πλαίσιο αποδοχής, όσο και λιγότερες πιέσεις, από τους εταίρους», σημείωσε.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «άστοχη και λανθασμένη» τη χθεσινή δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου σχετικά με την απόφαση του Eurogroup. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του», σχολίασε.

«Η κυβέρνηση σταδιακά πετυχαίνει νίκες, δεν μπορεί μέσα σε τρεις εβδομάδες να αλλάξουμε τα πάντα, δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες καταφέραμε όσα δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε πέντε χρόνια, δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις που επιζητά ο Μανώλης Γλέζος, εμείς και η κοινωνία. Ο Μανώλης Γλέζος λέει αγωνίες που υπάρχουν στο μυαλό μας, απαντώ με μεγάλο σεβασμό στους αγώνες του, είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News