Οικονομία

Στον "αέρα" το Taxis

Στον αέρα είναι το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), το γνωστό TAXIS, καθώς από τις 7 Φεβρουαρίου λειτουργεί χωρίς σύμβαση συντήρησης των βάσεων δεδομένων του.

Όπως γράφει η εφημερίδα Καθημερινή, η ηγεσία-που παραμένει υπηρεσιακώς μέχρι και σήμερα-μπήκε σε μια διελκυστίνδα με την προμηθεύτρια εταιρεία, για τη μείωση του κόστους συντήρησης. Η προμηθεύτρια εταιρεία Oracle αρνήθηκε τη μείωση, με αποτέλεσμα από τις αρχές Φεβρουαρίου και έπειτα, η λειτουργία των βάσεων δεδομένων να μην συνοδεύονται με σύμβαση υποστήριξης.

Πρόκειται για τις βάσεις δεδομένων που από το 1997 και μετά στηρίζουν τη φορολογία εισοδήματος, τη φορολογία ακινήτων, τη διαχείριση του ΦΠΑ, κ.λ.π.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το μηχανογραφικό κέντρο της ΓΓΠΣ σήμερα λειτουργεί περίπου ως… ανασφάλιστο όχημα. Μπορεί να μη συμβεί τίποτε, μπορεί όμως και να συμβεί το ατύχημα.

Στην πράξη, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, για 800.000 ευρώ ετησίως, το TAXIS και το TAXISnet είναι στον «αέρα».

Σχόλια