Οικονομία

Λιού: "Χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κακουχίες"

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ ο αμερικανός ομόλογός του, Τζακ Λιού, ζήτησε από τον κ. Βαρουφάκη να αναζητήσει έναν «εποικοδομητικό δρόμο» προς την επίτευξη συμφωνίας.

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα να επιταχύνει τις κινήσεις της, ένα 24ωρο πριν η Αθήνα υποβάλει στο Eurogroup το αίτημά της για παράταση της δανειακής σύμβασης, το πρωί της Πέμπτης.

Έκκληση στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για ταχεία επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών της απηύθυνε ο αμερικανός ομόλογός του, Τζακ Λιού, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «άμεσα κακουχίες» (immediate hardship). όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δυο άνδρες, ο κ. Λιού ζήτησε από τον κ. Βαρουφάκη να αναζητήσει έναν «εποικοδομητικό δρόμο» προς την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Ο χρόνος είναι ύψιστης σημασίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως η αβεβαιότητα «δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία τους για αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην αμερικανική οικονομία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Λιού είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως όλες οι πλευρές θα πρέπει να θέσουν στην άκρη τη «ρητορεία» και να «εστιάσουν με πραγματισμό στο δρόμο μπροστά».

Σχόλια