default-image

Παράθυρο για επίτευξη συμφωνίας το επόμενο 24ωρο

Οικονομία
Παράθυρο για επίτευξη συμφωνίας το επόμενο 24ωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ελπίζω ότι οι εταίροι τις επόμενες 48 ώρες θα επανέλθουν για να έχουμε μια επωφελή συμφωνία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαροφάκης, αφήνοντας ένα παράθυρο για την επίτευξη συμφωνίας, παρά τη χθεσινή ανεπιτυχή κατάληξη του στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Επί της ουσίας ο κ. Βαρουφάκης, σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, επιχείρησε να ρίξει τη μπάλα εκ νέου στο γήπεδο των δανειστών μετά την κοινή δήλωση των Ντέισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Λαγκάρντ και Ρέγκλινγκ, ότι η Ελλάδα έχει χρονικό περιθώριο μέχρι την Παρασκευή να ζητήσει παράταση του μνημονίου.

"Δε θέλουμε ευελιξία, αλλά αλλαγή του προγράμματος"

«Αυτό που θέλουμε είναι μια έντιμη συμφωνία», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και εξήγησε τους λόγους που δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup. «Δεν έχω αμφιβολία ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν ότι θα υπάρξει συμφωνία που θα είναι θεραπευτική για την Ελλάδα και καλή για την Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε τους λόγους που δεν κατέληξαν κάπου οι σημερινές συνομιλίες στο Eurogroup. «Ο κ. Μοσκοβισί μας παρουσίασε πριν από το Eurogroup ένα κείμενο, το οποίο ήμουν έτοιμος να υπογράψω. Το κείμενο αυτό απεσύρθη λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του Eurogroup από τον κ. Ντέισελμπλουμ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ντέισελμπλουμ: "Βέλτιστη λύση η παράταση του προγράμματος"

Για απογοήτευση των υπουργών Οικονομικών καθώς δεν βρέθηκε πεδίο συνεννόησης για αναπροσαρμογές έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ τονίζοντας ότι «η βέλτιστη λύση είναι να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση παράταση του προγράμματος».

Ο κ. Ντέισελμπλουμ υπογράμμισε πως η αίτηση για παράταση του προγράμματος είναι ο καλύτερος δρόμος και σημείωσε πως υπάρχει δυνατότητα ευελιξίας σε αυτό το πλαίσιο. Διευκρίνισε δε ότι η ευελιξία δεν επιτρέπει μονομερείς ενέργειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News