Οικονομία

Τσακαλώτος: Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό

Για εκβιασμό και ωμή εξουσία έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup και τη στάση των δανειστών απέναντι στην ελληνική αντιπροσωπεία. 


Ο κ. Τσακαλώτος, όπως έκανε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, αναφέρθηκε σε μια συμβιβαστική πρόταση που συμφωνήθηκε από Ντράγκι, Λαγκάρντ και Μοσκοβισί, η οποία, όμως, δεν ήρθε ποτέ στο τραπέζι και υποσκελίστηκε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ «πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης».

Γράφει στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος:Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί. Τορπιλίσθηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη-ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.


Αυτοί λένε--> ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της "ελαστικότητας".


Εμείς λέμε--> δώστε μας ένα πρόγραμμα- "γέφυρα" και έχουμε διευκρινίσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της "γέφυρας", αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό.

Σχόλια