Οικονομία

Σαπέν: "Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα"

«Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα» αυτή τη στιγμή υποστήριξε ο κ. Σαπέν, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως η Ελλάδα θα βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο εάν άφηνε την Ευρωζώνη.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, είπε πως υπάρχει πιθανότητα να επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα στο Eurogroup, ενώ υποστήριξε πως η Ευρώπη προστάτευσε τον εαυτό της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στην Ευρώπη», και υπογράμμισε ακόμη ότι «η Γερμανία έχει δίκιο» κι ότι «η Αθήνα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για τα οικονομικά της»

Η σταθερή θέση της Γερμανίας, όπως αναφέρει το imerisia.gr, στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ελληνικό χρέος είναι σωστή, όμως θα πρέπει να αναγνωριστεί και η αλλαγή της κυβέρνησης της Ελλάδας, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Οι Γερμανοί είναι σωστοί από κάποια άποψη» δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. «Η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, η χώρα, έχει υπογράψει σειρά συμφωνιών. Πρέπει να σεβασθούν αυτές τις συμφωνίες ανεξαρτήτως της αλλαγής κυβέρνησης. Αλλά οι Ελληνες λένε, και σωστά, τούς υποστηρίζω, έχουμε μόλις αλλάξει κυβέρνηση, κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να κάνουμε τα πάντα όπως πριν"» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργήσουμε από κοινού».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μίλησε λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και οι ομόλογοί του της ευρωζώνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, θα συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν με το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν πιθανότητες κατάληξης σε συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε "ευτυχώς", αλλά αρνήθηκε να κάνει συγκεκριμένη εκτίμηση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας σήμερα.

"Από ό,τι άκουσα σχετικά με τις τεχνικές συζητήσεις το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα έχουμε σήμερα μία έκθεση και θα δούμε" είπε.

Σχόλια