default-image

Η άγνωστη λίστα Λαγκάρντ: Οι 86 λογαριασμοί που έλειπαν

Οικονομία
Η άγνωστη λίστα Λαγκάρντ: Οι 86 λογαριασμοί που έλειπαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει σήμερα Σάββατο η εφημερίδα "Τα Νέα" 86 επιπλέον ελληνικούς λογαριασμούς από τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα.

Πρόκειται για ελληνικές καταθέσεις συνολικού ύψους 270 εκατ. ευρώ, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα Λαγκάρντ του 2010 και που έρχονται στο φως μετά από τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων τραπεζικών δεδομένων που προέκυψε από τα στοιχεία, τα οποία υπέκλεψε ο Ερβέ Φαλτσιανί από την HSBC της Γενεύης την περίοδο 2006-2007.

Συγκεκριμένα, μετά από λεπτομερή επεξεργασία των στοιχείων της HSBC προέκυψαν επιπλέον 86 εγγραφές ελληνικού ενδιαφέροντος, αφού οι 2.062 εγγραφές που ήρθαν στη χώρα μας το 2010, μετά από την επανεπεξεργασία και την εφαρμογή χαλαρότερων παραμέτρων αυξήθηκαν στις 2.148.

Τα άτομα της λίστας, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα, χωρίς τα ονόματα, αλλά με πόλη γέννησης, εθνικότητα και τα ποσά, είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε έχουν αποκτήσει την ελληνική εθνικότητα.

Όπως προέκυψε όμως κατά την αρχική επεξεργασία, τα ονόματά τους εντάχθηκαν από τις γαλλικές Αρχές σε λίστες άλλων χωρών, μιας και είχαν δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας στο εξωτερικό.

Από την ανάλυση των στοιχείων των 86 αυτών εγγραφών, προκύπτει ότι 8 καταθέτες μοιράζονταν σχεδόν 185 εκατ. δολάρια, ενώ το μεγαλύτερο ποσό στη λίστα φτάνει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News