default-image

Γ.Βαρουφάκης: "Αν είναι να έρθει Αρμαγεδδών... ας έρθει"

Οικονομία
Γ.Βαρουφάκης: "Αν είναι να έρθει Αρμαγεδδών... ας έρθει"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ανταποκρίτρια του Guardian Έλενα Σμιθ έδειξε ότι δεν υπάρχει «πλάνο κωλοτούμπας» και ότι αν είναι να έρθει ο... Αρμαγεδδώνας σε περίπτωση μη συμφωνίας, τότε «ας έρθει».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης ερωτώμενος για το αν υπάρχει plan B της κυβέρνησης σε περίπτωση που επέλθει η ρήξη, απαντά στη βρετανική εφημερίδα Guardian: «Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, σε όσους μιλούν για Αρμαγεδδώνα, ας έρθει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτώμενος τι θα συμβεί εάν τελικά έρθει η καταστροφή, δηλώνει ότι «αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία».

Πάντως, παραδέχεται ότι αισθάνεται φόβο για το μέλλον και το τι θα συμβεί, σημειώνοντας μάλιστα ότι «αν δεν αισθανόμουν φόβο τότε θα ήμουν επικίνδυνος. Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα, γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το 2010, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό «ήταν για τη διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών" και επισημαίνει ότι "το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας».

Απαντώντας σε όσους σχολιάζουν την εικόνα και το προφίλ του, απαντά ότι δεν προμοτάρει την εικόνα του με κανέναν τρόπο και ότι "είμαι αυτός που είμαι", ενώ αποκαλύπτει πως οδηγεί μηχανή από τα 15 του χρόνια.

Μιλώντας για το καθημερινό του πρόγραμμα, σημειώνει ότι πλέον, από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ο χρόνος δεν του φτάνει, ότι σηκώνεται στις 6 το πρωί για να κάνει γυμναστική και ότι σπάνια βλέπει πλέον τη γυναίκα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News