Οικονομία

Μέρκελ: "Η Γερμανία είναι έτοιμη να συμβιβαστεί"

«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία όπως είπε περιμένει να καλωσορίσει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, που για πρώτη φορά λαμβάνει μέρος σε Σύνοδο Κορυφής.

Επισήμανε ωστόσο ότι, «για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες». Όπως είπε, «όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο», τόνισε η κ.Μέρκελ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup της Τετάρτης, δήλωσε ανήσυχος.

Κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σημείωσε: «Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο» και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας: «Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό».

Σχόλια