Οικονομία

Βαρουφάκης - Λαγκάρντ συναντήθηκαν πριν το Eurogroup

Την πρώτη του συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συνάντηση μετείχε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν και σύμφωνα με πληροφορίες παρίστατο και η ειδική σύμβουλος του υπουργού Έλενα Παναρίτη. Υπενθυμίζεται πως ο Πολ Τόμσεν και ο Γιάνης Βαρουφάκη έχουν ήδη γνωρισθεί, καθώς είχαν ανταλλάξει απόψεις σε δίωρη συνάντηση την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Baltimore Paris Champs-Elysees των Παρισίων

Ο υπουργός Οικονομικών επενδύει πολιτικά και οικονομικά στην τεχνογνωσία και την αντίληψη του ΔΝΤ για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και θα επιζητήσει την υποστήριξη της Κριστίν Λαγκάρντ στο Eurogroup, τόσο στο θέμα της χορήγησης μεγαλύτερου δημοσιονομικού χώρου (fiscal space) προς την Ελλάδα, όσο και στο θέμα της διευθέτησης του χρέους.

Σημειώνεται ότι η κ. Λαγκάρντ σε πρόσφατη συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde είχε αναφέρει πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ευρωζώνης και ότι δεν μπορεί να ζητά ειδική μεταχείριση για το χρέος της. «Υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες της Eυρωζώνης που πρέπει να γίνουν σεβαστοί. Δεν μπορούμε να κάνουμε ειδικές κατηγορίες για τη μια ή την άλλη χώρα», είχε δηλώσει.

Ενώ είχε ανακοινωθεί αρχικώς ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) θα έκανε σχετικές ανακοινώσεις, ωστόσο τελικώς η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δε θα προβεί σε αυτές.

Σχόλια