Οικονομία

"Οταν το χρέος δεν αποπληρώνεται, πρέπει να κουρευτεί"

Την άποψη ότι όταν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αυτό αναγκαστικά οδηγεί σε κούρεμα ή αναδιάρθρωση, εκφράζει μέσω του γερμανικού περιοδικού Stern, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

Σε προδημοσίευση της συνέντευξής του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern, ο Γ. Βαρουφάκης, παρά την κριτική που δέχεται, εμμένει στο αίτημά του για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, γράφει το Stern.

«Όταν δεν μπορείς να αποπληρώσεις ένα χρέος τότε αυτό οδηγεί σε ένα κούρεμα» λέει ο υπουργός Οικονομικών. Για μια αναδιάρθρωση υπάρχουν πλήθος ονομασίες και εκεί η γερμανική και ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα επινοητικές. Καθοριστικό είναι ωστόσο ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον» υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο Μέρκελ-Σόιμπλε:

«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο οξυδερκής πολιτικός στην Ευρώπη με διαφορά. Δεν υπάρχει αμφιβολία».

Αναφερόμενος στον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι «είναι ενδεχομένως ο μόνος ευρωπαίος πολιτικός που έχει τη στόφα του διανοούμενου. Είναι πεπεισμένος Ευρωπαίος και γέννημα θρέμμα της ομοσπονδιακής ιδέας» τονίζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Για τους Γερμανούς ο Γ. Βαρουφάκης λέει ότι είναι «καλύτεροι Ευρωπαίοι από ότι οι Γάλλοι ή εμείς οι Έλληνες».

Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών  εξομολογήθηκε για πρώτη φορά ότι το 2011 εξαιτίας της αντιμνημονιακής του στάσης δέχθηκε απειλές για το παιδί του.

Αναφερόμενος στο πώς και ο ίδιος έπεσε θύμα της κρίσης με αποτέλεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να διδάξει στο πανεπιστήμιο του Τέξας, αποκάλυψε ότι το 2011 δέχθηκε απειλές όταν βοηθούσε κάποιους δημοσιογράφους να αποκαλύψουν συγκεκριμένα τραπεζικά σκάνδαλα.

«Με είχαν απειλήσει τηλεφωνικά με το παιδί μου και ότι θα έπρεπε να σταματήσω την έρευνα. Δε φοβήθηκα ποτέ και δεν έμαθα ποιοι ήταν πίσω από αυτές τις απειλές».

Σχόλια