Οικονομία

Βρετανία: "Προετοιμάζεται" για τον κίνδυνο ενδεχόμενου Grexit

Σύσκεψη με αξιωματούχους του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, με στόχο την εκπόνηση σχεδίων για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με πηγή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters.

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters αποσαφηνίζει πως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, αλλά είναι σωστή η αποτίμηση του κινδύνου εξόδου της καθώς αυτό θα προκαλούσε «πραγματική αστάθεια».

Ακριβώς αυτό το οποίο δεν επιθυμεί η βρετανική κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, προσθέτει ο Guardian.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, σύμφωνα με tovima.gr, δήλωσε την Κυριακή ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας. Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια» ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters..

Σχόλια