default-image

Βαρουφάκης: "Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στο Eurogroup"

Οικονομία
Βαρουφάκης: "Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στο Eurogroup"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oλοκληρωμένη πρόταση για το χρέος πρόκειται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Τετάρτης, όπως δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

«Θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση την Τετάρτη» για τη διαχείριση της μετάβασης προς μια νέα συμφωνία για το χρέος, είπε συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση θα πάρουν μέρος, όπως έγινε γνωστό, τόσο ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκινούν αύριο Κυριακή, αλλά και της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προγραμματικές δηλώσεις θα αφορούν σε δύο μέρη: α) το πρώτο πεντάμηνο (μέχρι τέλος Ιουνίου) που θα αφορούν στο πρόγραμμα-γέφυρα και β) τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επανεκκίνηση της οικονομίας και το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε «η κυβέρνηση μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, είτε τη λέει στη Βουλή είτε στο Eurogroup».

Στο μεταξύ ο κ. Βαρουφάκης είχε το Σάββατο συνάντηση με πολυμελές κλιμάκιο του Οίκου Lazard, που αναλαμβάνει την υποστήριξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για τα θέματα χρέους και της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

«Όταν πας στο δικαστήριο (σ.σ.: εννοεί το Eurogroup) χρειάζεσαι και τους καλύτερους δικηγόρους», φέρεται να σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News