Οικονομία

Νέα παρέμβαση Μπάιντεν για συμφωνία Ελλάδας-εταίρων

«Ελπίζω και αγωνιώ να ακούσω για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της για να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να δρομολογήσουν ένα σχέδιο για τη σταθεροποίηση της ανάκαμψης», σε αυτή τη δήλωση προέβη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων που έγιναν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Μπάιντεν βρίσκεται για επαφές στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε ήδη με τον κ. Τουσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αργότερα δε σήμερα θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο μεταξύ, τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς θα δεχθεί στις 17.00 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του κ. Πιρς.

Νωρίς το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις.

Σχόλια