default-image

Έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου ενόψει Eurogroup

Οικονομία
Έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου ενόψει Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν και επισήμως έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Τετάρτη το απόγευμα, μια μέρα πριν τη Συνοδό Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Διεθνούς Εξωτερικής Πολιτικής Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναμένεται όπως αναφέρει το skai.gr, να καθοριστεί η γραμμή στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τη Συνοδό Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνώσει ο κ. Τσίπρας την Κυριακή το απόγευμα, ενώ τα βλέμματα των εταίρων είναι στραμμένα στην Αθηνά και στα όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

«Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών όπου νωρίτερα την ώρα συναντάται με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις.

Ερωτηθείς «πώς θα αρθούν οι πιέσεις», ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Μέσα από τον ορθό λόγο που δημιούργησε η Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News