Οικονομία

"Η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία" λέει ο Ισπανός υπ. Οικονομίας

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να φθάσει σε μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και η όποια αναταραχή δεν θα εγείρει παρά μικρούς κινδύνους για την Ισπανία, η κυβέρνηση της οποίας είναι σχεδόν έτοιμη να αναθεωρήσει προς το καλύτερο τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας, εξέφρασε ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς δε Γκίνδος.

Ο Δε Γκίνδος - ο οποίος ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρία του Eurogroup - σημείωσε ότι ακόμη δεν είναι σαφές τι προτείνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ως εναλλακτική λύση για τη διευθέτηση του χρέους της χώρας.

Όμως κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, στο περιθώριο της εκδήλωσης Reuters Euro Zone Summit, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία, εφόσον τηρηθούν οι κανόνες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Χρειάζεται να ακούσουμε ποια είναι η πρόταση της Ελλάδας, έχουμε ακούσει πολύ θόρυβο» ως τώρα, ανέφερε ο Δε Γκίνδος, προσθέτοντας ότι το όποιο σχέδιο θα πρέπει να τεθεί στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης προς έγκριση.

«Είμαστε εντελώς ανοικτοί όσον αφορά το να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη μόλις μάθουμε ποιο είναι το σχέδιο της Ελλάδας και εάν το σχέδιο αυτό συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στην ευρωζώνη», είπε ο Δε Γκίνδος.

Ο Δε Γκίνδος επισήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αναστάτωση στις αγορές όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας επηρεάζει την Ισπανία, που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης χρέους πριν από δύο χρόνια, όταν δυσκολευόταν να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Σχόλια