Οικονομία

Η οικονομική πολιτική στη συνάντηση Γ. Δραγασάκη με στελέχη του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ

Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.

Κατά την συνάντηση γνωριμίας των δύο μερών, ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, στο νέο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και στο ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους.

Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η αμερικανική πλευρά άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Σημειώνεται, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ότι τα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών θα έχουν αύριο το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ.Γιάνη Βαρουφάκη.

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Σχόλια