default-image

Συνάντηση για την έξυπνη εξειδίκευση

Οικονομία
Συνάντηση για την έξυπνη εξειδίκευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοβουλία για την καταγραφή κάθε πληροφορίας σχετικά με την καινοτομία που εφαρμόζεται σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου μεταξύ εκπροσώπων  των Επιμελητηρίων και του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας κ. Αντίπα Σηφάκη.

Στην ίδια πρωτοβουλία περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός οδηγού (roadmap) στον οποίο θα απεικονίζεται η δυναμική των αναγκών και των δυνατοτήτων καινοτομίας του νησιού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το ΕΣΠΑ 2014-2020 και την έξυπνη εξειδίκευση, με αντικείμενο την υλοποίηση δράσεων σχετικά  με τη δρομολόγηση προπαρασκευαστικών ενεργειών και σε αυτή συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στη διοργάνωση του "4ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων σε Ξενοδοχεία και Δίκτυα Διανομής - Σούπερ Μάρκετ" στο πλαίσιο του οποίου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σηφάκης, θα διεξαχθεί εκδήλωση με θέμα τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών (cluster) στους τομείς του Τουρισμού και της Αγροτικής Παραγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News