default-image

Η ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με Γ. Βαρουφάκη

Οικονομία
Η ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με Γ. Βαρουφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα βρίσκεται στη Φραγκφούρτη αύριο, ημέρα που αναμένεται να υπάρξει απόφαση για χορήγηση κατεπείγουσας ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

«Ο κ. Βαρουφάκης θα βρίσκεται αύριο στην ΕΚΤ», είπε ένας εκπρόσωπός της, αρνούμενος να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τους αξιωματούχους με τους οποίους πρόκειται να συναντηθεί ο Έλληνας υπουργός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα. Θα γίνει μια «τεχνική» συζήτηση στην οποία αναμένεται να αποσαφηνιστεί εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην έκτακτη βοήθεια ρευστότητας (ELA).

Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες θα έχουν «οξυγόνο» για να λειτουργήσουν, καθώς είναι οι κυριότεροι αγοραστές των ελληνικών ομολόγων. Η ΕΚΤ δέχεται προς το παρόν να χορηγεί ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, με εγγύηση τους ομολογιακούς τίτλους τους, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα βρίσκεται εντός ενός προγράμματος διεθνούς στήριξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News