default-image

Βαρουφάκης: "Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία για τη μείωση του χρέους"

Οικονομία
Βαρουφάκης: "Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία για τη μείωση του χρέους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προκειμένου να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση, θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «σημασία, έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης. Αφού, χαρακτήρισε εξαιρετικά χρήσιμη τη συνάντηση με τον ομόλογό του, είπε ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει στη Γερμανία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας θα βρίσκεται στη Φραγκφούρτη αύριο, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει απόφαση για χορήγηση κατεπείγουσας ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

«Ο κ. Βαρουφάκης θα βρίσκεται αύριο στην ΕΚΤ», είπε ένας εκπρόσωπός της, αρνούμενος να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τους αξιωματούχους με τους οποίους πρόκειται να συναντηθεί ο κ. Βαρουφάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News