default-image

Ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο

Οικονομία
Ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρυθμούς ράλι ανόδου κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία - που αντικατοπτρίζεται στο διεθνή Τύπο και στις εκτιμήσεις των οικονομικών οργανισμών - για την εξεύρεση λύσης στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Και αν το πρωί το Χρηματιστήριο ξεκίνησε μεν ανοδικά αλλά με περιορισμένο τζίρο (20 εκ. λίγο μετά τις 12) γρήγορα μπήκαν στο παιχνίδι οι μεγάλοι ξένοι θεσμικοί, που άρχισαν να αγοράζουν... μανιωδώς. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξανά οι τραπεζικές μετοχές, που για τρίτη συνεχή συνεδρίαση καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο, που κοντεύει να καλύψει τις τεράστιες απώλειες που είχαν καταγράψει μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη.

Το κλίμα διεθνώς είναι σχετικό, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη μείωση των αποδόσεων των ελληνκών ομολόγων, με το 10ετές μετά από ένα ράλι ανόδου μέχρι το 13%, να πέφτει σήμερα στο 9.4%!

Ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 800 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο άνω του 8% ενώ ο δείκτης τραπεζών ο οποίος θα αναπροσαρμοστεί επί 10, μετά το πέρας των σημερινών συναλλαγών, καταγράφει κέρδη 15,38%.

Η ΑΛΦΑ και η Eurobank ενισχύονται άνω του 15% και ακολουθούν ΕΤΕ και ΠΕΙΡ με κέρδη 14% η καθεμία.

Με σημαντικά κέρδη κινούνται όλα τα Blue chips. Ενδεικτικά αναφέρονται ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+10,81%), ΟΤΕ (+14,89%), ΕΧΑΕ (+10,3%), ΟΠΑΠ (+8,88%), ΜΥΤΙΛ (+7,27%), ΔΕΗ (+7,42%), ΜΟΗ (+6,45%) και ΑΡΑΙΓ (+5%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, υπεραποδίδει η μετοχή της ΣΩΛΚ (+16,01%) και την ακολουθούν η Attica Bank (+12.5%) και η ΧΑΚΟΡ (+10,7%). Στην περιφέρεια ο Τρ. Κύπρου καταγράφει κέρδη 3,89% στα 0,187 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News