Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: "Σύντομα θα υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα"

«Πολύ σύντομα θα υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα», εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Βαρουφάκης, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του, κ. Τζ. Οσμπορν. Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στο κανάλι Channel 4 και πρόσθεσε ότι «αυτή θα επιλύει το ελληνικό θέμα μία και καλή».

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε λίγο αργότερα ότι συμφώνησε με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όζμπορν πως είναι απαραίτητο να δώσουμε τέλος στο "μύθευμα" που οδήγησε την Ελλάδα να γίνει βάρος για την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως χαρακτηριστικά είπε «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας επισήμανε ότι «ακόμη και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζει καλά για τη βρετανική οικονομία».

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Όζμπορν, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Στην πραγματικότητα ήταν μια πνοή φρέσκου αέρα». «Η αίσθησή μου φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι έχουμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρει», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Ακολουθεί η κρίσιμη συνάντηση με χρηματοεπενδυτικά στελέχη από το Σίτι του Λονδίνου, στο οποίο θα δοκιμαστούν εκ νέου οι "αντοχές" του οικονομικού προγράμματος της νέας κυβέρνησης.

Σχόλια