Οικονομία

Μοσκοβισί: "Όχι σε Grexit, αλλά να τηρηθούν οι δεσμεύσεις"

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη, αλλά και ότι πρέπει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της, εξέφρασε με συνέντευξή του στο BBC ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στην εκπομπή HARDTalk που θα μεταδοθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει: «Πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη. Το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει να είναι στην ευρωζώνη. Νιώθουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και για την αξιοπιστία του ευρώ να μην υπάρξει Grexit. Γι' αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να το αποφύγουμε».

Σημείωσε πάντως ότι, ενώ η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού, οι δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα με ήρεμο, ειρηνικό και γαλήνιο τρόπο. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πει ακριβώς τι προτίθεται να κάνει», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Ο Γάλλος επίτροπος είπε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ελπίδα και πρόοδο και να μη θεωρείται μόνο ως ένα μέρος λιτότητας, ως εμπόδιο, τιμωρία και πόνος. «Τότε το ευρωπαϊκό εγχείρημα όχι μόνο θα επικρίνεται, αλλά θα απορριφθεί». Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, αυτή η Κομισιόν αυτοαποκαλείται «Κομισιόν της τελευταίας ευκαιρίας».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντάται με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Σχόλια