Οικονομία

Αδέσποτα έπνιξαν 100 πρόβατα στις Στέρνες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι από τις επιθέσεις των αδέσποτων σκυλιών στα ζώα τους. Εκατό αιγοπρόβατα της οικογένειάς του έπνιξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τρεις σκύλοι στις Στέρνες, όπως καταγγέλλει στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου Στρατής Σκουλάς.

Ο κλάδος που βρίσκεται σε οικονομική απόγνωση προσανατολίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο - καθώς οι όποιες επαφές με τις ζωοφιλικές οργανώσεις δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα - να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Πήγα στη στάνη μου και έπεσα πάνω στα σκυλιά. Μου όρμησαν. Έβγαλα την καραμπίνα προκειμένου να γλιτώσω», λέει στο Ράδιο 9,84 ο κ. Σκουλάς. «Τα ζώα μου ήταν νεκρά μέσα σε λίμνη αίματος. Δεν μπορώ να συνέλθω. Η οικονομική ζημιά για μένα είναι μεγάλη. Τουλάχιστον 15.000 ευρώ μόνο από τις ζωοτροφές».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου, μόνο στα γύρω χωριά το τελευταίο διάστημα τα σκυλιά που παρατούν "δήθεν" φιλόζωοι και κυνηγοί έχουν πνίξει περισσότερα από 500 αιγοπρόβατα. Αν και αναφέρει πως το επόμενο βήμα θα είναι η επίσκεψη στον εισαγγελέα, ο Στρατής Σκουλάς απευθύνει έκκληση σε οργανώσεις, συλλόγους και φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς δεν μπορεί να καταστρέφεται το βιός των κτηνοτρόφων με αυτό τον τρόπο.

Σχόλια