default-image

"Συνέρχονται" οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Οικονομία
"Συνέρχονται" οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η "στροφή" του Χρηματιστηρίου σε στέρεο έδαφος που ξεκίνησε από το πρώτο ημίωρο της σημερινής συνεδρίασης, με τα κέρδη του Γενικού Δείκτη στη 1 το μεσημέρι να προσεγγίζουν το 3% και τις τραπεζικές μετοχές να "σέρνουν το χορό", με τις συστημικές τράπεζες να κινούνται σε υψηλά επίπεδο, μετά το τριήμερο "κραχ" τους.

Αρχικά με περιορισμένες, αλλά στοχευμένες συναλλαγές κυρίως στις τέσσερις συστημικές τραπεζικές μετοχές και μετά τα πρώτα 20-25' σε τίτλους της ΔΕΗ αλλά και σηματωρών όπως είναι οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, MIG, Μυτιληναίος κ.α.

Στα... υψηλά ημέρας λίγο πριν τις 10.55 ενεργοποιήθηκαν πωλήσεις με συνέπεια την διολίσθηση δεικτών και μετοχών και απώλεια του μεγαλύτερου μέρους της αρχικής αντίδρασης. Λίγο μετά τις 11.00 «γύρισε» η Πειραιώς στο -3,75%, ενώ πωλητές πίεζαν ΟΤΕ και ΟΠΑΠ χαμηλότερα στα 7,51 και 6,80 ευρώ αντίστοιχα. Εν συνεχεία αποκαταστάθηκε το θετικό πρόσημο και στις 12.00 η ΕΤΕ σημείωνε άνοδο 10,7%, η Eurobank 17%, η Πειραιώς 5%.

Σταδιακά αυξάνεται η κυκλοφορία/ταχύτητα στις τραπεζικές με το σχεδόν 70% των συναλλαγών να έχει αλλάξει χέρια σε Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank καθώς κυρίως βραχυπρόθεσμοι προχωρούν σε «αναστροφή» θέσεων τους στην υποκείμενη αγορά και εν μέρει στο Χρηματιστήριο Παραγώγων.

Εως τις 217 μονάδες ο ft25, καθώς η αρχική απόδοση του Τραπεζικού Δείκτη έφθασε έως το 7,95% για να υποχωρήσει στο 5,65% λόγω της ταχύτατης εναλλαγής θέσεων και γρήγορων κινήσεων που γίνονται από ενεργούς παίκτες.

Στη 1 η αξία των συναλλαγών είχε ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ, κάτι που δείχνει ότι στο τέλος της ημέρας θα προσεγγίσει το υψηλό χθεσινό νούμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News