default-image

Ατέλειωτη ταλαιπωρία για την ενίσχυση

Κρήτη
Ατέλειωτη ταλαιπωρία για την ενίσχυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα αλαλούμ που δείχνει να μην έχει τέλος, ταλαιπωρώντας τους παραγωγούς που μένουν στο περίμενε, από τις παραμονές των Χριστουγέννων, εξελίσσεται η ιστορία με τη δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης, την οποία λαμβάνουν όπως αποδεικνύεται σε υποδόσεις με ποσά ψίχουλα, οι δικαιούχοι.

Η διαβεβαίωση για πληρωμή την προηγούμενη εβδομάδα από το στόμα του υποδιοικητή του ΟΠΕΚΕΠΕ σκόνταψε και πάλι στα λάθη, οπότε οι παραγωγοί που δεν έλαβαν αυτά που δικαιούνταν θα πρέπει εκ νέου να κάνουν αιτήσεις, ωστόσο το σύστημα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ακόμη κλειστό.

Η πληρωμή δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει πριν τις εκλογές, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την εξισωτική, τα νέα δεδομένα αφορούν στο ότι στους λογαριασμούς τα ποσά θα πιστωθούν το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή... έκρυβε νέες εκπλήξεις για τους παραγωγούς, αφού από τα 150 περίπου εκατομμύρια που έφτανε το υπόλοιπο για όλη τη χώρα, πιστώθηκε το ένα τέταρτο… Δηλαδή ένα μικρό μέρος των δικαιούχων, αφού οι περισσότεροι έμειναν και πάλι στο περίμενε.

Πιο αισιόδοξα είναι τα πράγματα για την εξισωτική. Όπως διευκρινίστηκε τα χρήματα των δικαιούχων θα πιστωθούν στους λογαριασμούς το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, ανακουφίζοντας κυρίως όμως του κτηνοτρόφους αφού στο κομμάτι που αφορά τους αγρότες, τα ποσά είναι από ελάχιστα έως ασήμαντα όπως τόνισαν.

Της Ράνιας Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News