Οικονομία

Ο Β. Σόιμπλε λέει ξανά "όχι" στο "κούρεμα" του χρέους

Απορρίπτει ενδεχόμενου νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Der Spiegel", και καλεί τους τους Έλληνες πολιτικούς να μην υπόσχονται προεκλογικά περισσότερα από όσα μπορούν να τηρήσουν.

Στη συνέντευξή του επαναλαμβάνει ότι οι συναφθείσες συμφωνίες είναι δεσμευτικές. «Ο Σόιμπλε απορρίπτει κούρεμα χρέους», είναι ο τίτλος αποσπάσματος της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται: «Ο Έλληνας αριστερός πολιτικός Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την ΕΕ ευρείες παραχωρήσεις. Ο Σόιμπλε απαντά. Οι συμφωνίες που βρίσκονται σε ισχύ είναι δεσμευτικές».

«Και οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να προσέξουν να μην υπόσχονται πριν από τις εκλογές περισσότερα από ό,τι μετά μπορούν να τηρήσουν», δηλώνει ο Γερμανός αξιωματούχος, ενώ για το ενδεχόμενο διαγραφής χρέους σημειώνει πως «αυτό το ζήτημα δεν τίθεται».

Παράλληλα σημειώνει ότι η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο, η οικονομία της αναπτύσσεται γρηγορότερα από ό,τι σε πολλά άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα δεν έχει με το χρέος της αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε και προσθέτει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Όλα αυτά τελικά είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων, δεν το κάνουν για μας, αλλά για τους εαυτούς τους» καταλήγει.

Σχόλια