default-image

Μητρώο παραγωγών και επιχειρήσεων καταρτίζει ο Δ. Χερσονήσου

Κρήτη
Μητρώο παραγωγών και επιχειρήσεων καταρτίζει ο Δ. Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κατάρτιση Μητρώου Παραγωγών και Επιχειρήσεων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα προωθεί ο Δήμος Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, σκοπός της δημιουργίας μητρώου είναι:

- Να αναδείξει το μέγεθος, το σημαντικό ρόλο και την καθοριστική συμβολή τους στην τοπική οικονομία.

- Να συμβάλλει στην οργάνωση των ντόπιων παραγωγών και των επιχειρήσεων, με απώτερο στόχο την εκπαίδευση, τη δικτύωση, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την ισχυροποίηση της εξωστρέφειάς τους στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά, δίνοντας έμφαση ιδιαίτερα στην τοπική αγορά.

- Να συνδράμει στη σύνδεση της αγροτικής, κτηνοτροφικής και βιοτεχνικής παραγωγής με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χερσονήσου, «η Αντιδημαρχία Τουρισμού και Απασχόλησης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ενδοχώρας και Αγροτικής Παραγωγής, σχεδιάζουν και εισηγούνται προγράμματα δράσεων για την ανάπτυξη του Δήμου Χερσονήσου.

Στα πλαίσια σχεδιασμού δράσεων για τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα, κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία σχετικού μητρώου που θα επιτρέψει το σχεδιασμό ειδικών ενεργειών όπως:

  • οργάνωση συναντήσεων και επαφών εμπορικού χαρακτήρα
  • οργάνωση προγραμμάτων επιχειρηματικών ανταλλαγών
  • οργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης
  • οργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων
  • οργάνωση τοπικών εκθέσεων
  • οργάνωση παρουσίας του Δήμου Χερσονήσου σε εκθέσεις
  • οργάνωση ενεργειών δικτύωσης επιχειρήσεων
  • οργάνωση ενεργειών στοχευόμενης ενημέρωσης, πληροφόρησης.

Το Μητρώο θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Χερσονήσου αποκλειστικά για τις παραπάνω ενέργειες, στα πλαίσια του τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού».

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης, αναφέρει για αυτή την πρωτοβουλία: «Ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας στο Δήμο Χερσονήσου είναι ιδιαίτερα δυναμικοί τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε καθοριστικά το ρόλο τους, τη βιωσιμότητά και την ανάπτυξή τους μέσα από ποικίλες δράσεις και με τη σύνδεσή τους με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την τεκμηρίωση της υφιστάμενης κατάστασης στο Μητρώο Παραγωγών και Επιχειρήσεων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα είναι το πρώτο βήμα στο οποίο καλούμε όλους τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν ενεργά, προκειμένου να δημιουργήσουμε ακόμα πιο ενθαρρυντικές προοπτικές, οργανώνοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να καταφέρουμε να δώσουμε μια ιδιαίτερη ώθηση στους τόσο σημαντικούς τομείς απασχόλησης. Ως γνωστόν, η σχέση των παραγωγικών τομέων δραστηριοτήτων με την τοπική ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Σε βάθος χρόνου, τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη μέσα από την ποιότητα, την ιδιαιτερότητα και την "ταυτότητά" τους, αποτελώντας μέρος της παράδοσης και της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου. Παράλληλα, απώτερος στόχος μας είναι να δοθεί προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τόνωσης της επιχειρηματικότητας».

Ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς, ομάδες παραγωγών και επιχειρήσεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα (συνεταιρισμοί, εργαστήρια και μονάδες παραγωγής, συσκευασίας, μεταποίησης, τυποποίησης προϊόντων) να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα και να την καταθέσουν στα δημοτικά καταστήματα Επισκοπής, Γουρνών, Χερσονήσου και Μαλίων μέχρι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και στο Τμήμα Απασχόλησης στο τηλέφωνο 28973/40239, Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων, 1ος όροφος (επίσης, οι φόρμες των αιτήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.hersonisos.gr).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News