Οικονομία

«Πόλεμος» ΥΠΟΙΚ και ΕΛΣΤΑΤ για τα στατιστικά του 2014

Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Οικονομικών σε όσα καταγγέλλει η ΕΛΣΤΑΤ περί πιέσεων που της ασκήθηκαν προκειμένου να καθυστερήσει την ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων στα τέλη του 2014.

Το ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για αινιγματική και αόριστη καταγγελία, επισημαίνοντας ότι όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στην ώρα τους και οποιαδήποτε καθυστέρηση ανακοίνωσής τους είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου.

Από την πλευρά της, η ΕΛΣΤΑΤ, στο πόρισμα ελέγχου της, έκανε λόγο για συμβάν απογοητευτικό το οποίο χαρακτηρίζεται από πλήρη απρέπεια αλλά και έλλειψη κατανόησης στη λειτουργία της ανεξάρτητης στατιστικής Αρχής.

Νωρίτερα, επίθεση στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, είχε κάνει με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή - όπως λεει - τη συμπεριφορά του προς τον πρόεδρο των εργαζόμενων.

Χαρακτηριστικά, η ΝΔ αναφέρεται στην απομάκρυνση του προέδρου των εργαζόμενων από την αίθουσα των συνεδριάσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην οποία είχε προσέλθει για να καταθέσει τις απόψεις του συλλόγου. Προσθέτει πως στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου κλήθηκε εγγράφως σε απολογία για αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανάξια συμπεριφορά.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια