default-image

Σόιμπλε: "Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες"

Οικονομία
Σόιμπλε: "Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την τρίτη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι «οι σκληρές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική».

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι «θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν επιλέξει άλλο δρόμο θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την οικονομία Πιέρ Μοσκοβισί έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην Ευρώπη και να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις.

«Μέσα από αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για άλλη μία φορά για το μέλλον του» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Μια ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη και μια ευρεία στήριξη των Ελλήνων ψηφοφόρων και των πολιτικών αρχηγών για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα είναι ουσιώδεις ώστε η Ελλάδα να ευημερήσει ξανά εντός της Ευρωζώνης».

Η ΕΚΤ από την πλευρά της σημειώνει ότι «επαφίεται τώρα στο ελληνικό εκλογικό σώμα να αποφασίσει για τη μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης». «Δεν θα επέμβουμε ούτε θα σχολιάσουμε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο στη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της και στην αναμόρφωση της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια», καθώς και ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να επανέλθει σε ανάπτυξη το 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News