default-image

Εργαζόμενοι ΟΠΕΚΕΠΕ για το αμπέλι που "βαφτίστηκε" λιόφυτο

Κρήτη
Εργαζόμενοι ΟΠΕΚΕΠΕ για το αμπέλι που "βαφτίστηκε" λιόφυτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση για τις καταγγελίες ηλικιωμένου αμπελουργού στη "Νέα Κρήτη", ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία μας και μας προσκόμισε στοιχεία που δείχνουν αμπέλι 4 στρεμμάτων, το οποίο - όπως ο ίδιος μας μετέφερε - του το "βάφτισαν" σαν λιόφυτο, έστειλαν χθες προς την εφημερίδα μας οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη.

«Αναφορικά με την περιπέτεια του παραγωγού, όπως ο δημοσιογράφος προσπαθεί να παρουσιάσει για να αντλήσει το ενδιαφέρον από όσους δε γνωρίζουν τα πράγματα, σας ενημερώνουμε ότι το αγροτεμάχιο ο ίδιος ο παραγωγός το δήλωνε ελαιώνα με 26 δέντρα κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του (η οποία ενεργοποίηση γίνεται στην Ένωση Αγροτικών Συν/σμών και όχι στον ΟΠΕΚΕΠΕ) κατά τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012».

Αυτό αναφέρει η απάντηση και συνεχίζει: «Το 2013 ο παραγωγός μεταβίβασε τα δικαιώματά του σε άλλο πρόσωπο, το οποίο κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του για το 2013 και 2014 συνέχισε να δηλώνει το αγροτεμάχιο στη θέση Βουλίσματα ως ελαιώνα. Να σημειωθεί ότι όλα τα χρόνια ο παραγωγός υπέγραφε στην ΕΑΣ Ηρακλείου τις αιτήσεις ενεργοποίησής του και πλήρωνε ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο ως ελαιώνα, καταβάλλοντας ασφάλιστρα σημαντικά λιγότερα απ' ό,τι αν είχε δηλωθεί αμπέλι. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έγινε ποτέ κάποιο αίτημα για αλλαγή καλλιέργειας».

Παρακάτω υπάρχουν υπονοούμενα κατά του αμπελουργού, που δεν τα δημοσιεύουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα επώνυμα να εκφράζει παράπονα, απόψεις και καταγγελίες προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όταν νιώθει ότι αδικείται από τους μηχανισμούς του κράτους.

Όμως, θα δημοσιεύσουμε όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ κατά του συντάκτη του ρεπορτάζ. Αναλυτικότερα, αναφέρουν: «Αλήθεια από πού υποκινούμενος υποστηρίζει το κλείσιμο του ΟΠΕΚΕΠΕ; Από πού έχει πληροφορηθεί ότι τη δουλειά του ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν οι Ενώσεις και γι' αυτό πρέπει να κλείσει; Ποιος έχει χρίσει τον κ. Παπαδάκη αρμόδιο και ειδικό να κρίνει ποιος οργανισμός θα κλείσει και ποιος όχι; Βρήκε ευκαιρία να πιαστεί από μια μαρτυρία να την παρουσιάσει όπως εξυπηρετεί κάποιους προκειμένου να καταφερθεί κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ και να αποδώσει αλλού τα εύσημα.

Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και για να την υπηρετεί κάποιος πρέπει να έχει γνώσεις, να ενημερώνεται από κάθε πλευρά για κάθε θέμα που παρουσιάζει, να είναι αντικειμενικός και όχι καθοδηγούμενος. Αλίμονο όταν συμβαίνει το αντίθετο»!

Απάντηση συντάκτη

Για την υπόθεση του αμπελουργού ήδη δημοσιεύσαμε τα στοιχεία που ο ίδιος μας προσκόμισε. Σε ό,τι αφορά τον «προβληματισμό των εργαζομένων» για το σχόλιο περί ΟΠΕΚΕΠΕ, εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε να καταλογίσουμε κάτι στους απλούς εργαζόμενους. Αναφερόμαστε, όμως, στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η θέση για κατάργηση του οργανισμού, άλλωστε, ανήκει σε αγροτικά στελέχη με εμπειρία και ιστορία. Δεν ξέρουμε, πάντως, και κανένα αγρότη που να μην έχει παράπονο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κι αυτό το ξέρουν... και οι πέτρες. Δε θέλουμε να αναφερθούμε σε παλιότερες σχέσεις διευθυντικών του στελεχών με βουλευτικά γραφεία...

Όσο για τα περί δημοσιογραφίας. Πράγματι. Αποδεχόμαστε τα περί "ασχετοσύνης". Ναι. Δεν είμαστε τόσο... κρατικοδίαιτοι γραφειοκράτες και τεχνοκράτες (και ούτε οφείλουμε να είμαστε) για να γνωρίζουμε... τόσο καλά όλο αυτό το δαιδαλώδες κατασκεύασμα βάσει του οποίου λειτουργεί όλο το σύστημα (υπουργείο-ΟΠΕΚΕΠΕ-Ενώσεις κ.ά.), με τεράστιες ευθύνες των διοικούντων και όχι ασφαλώς των απλών εργαζομένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News