Οικονομία

Εγκρίθηκε η δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος

Η δίμηνη τεχνική παράταση του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη, κατόπιν αιτήματος από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, τα υπόλοιπα 1,8 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα μπορεί ακόμα να εκταμιευθούν προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δανείου εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας αναθεώρησης του τρέχοντος προγράμματος, σημειώνεται.

«Η τεχνική επέκταση του προγράμματος του EFSF για δύο μήνες, δίνει στην Ελλάδα χρόνο να ολοκληρώσει την τρέχουσα επανεξέταση με την τρόικα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι αυτό «θα καθησυχάσει τις αγορές».

«Οι Έλληνες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο στην τοποθέτηση της οικονομίας τους σε υγιέστερη βάση, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο κ. Ρέγκλιγκ.

Σχόλια