Οικονομία

Τριήμερη απεργία των εργαζομένων στην Amazon Γερμανίας

Εργαζόμενοι στις αποθήκες του διαδικτυακού πολυκαταστήματος «Amazon» στη Γερμανία άρχισαν σήμερα τριήμερη απεργία, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Το συνδικάτο ver.di ανέφερε πως τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι λαμβάνουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση στα πέντε από τα εννέα κέντρα διανομής του «Amazon» στη Γερμανία, ενώ πρόσθεσε πως η απεργία ενδέχεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα κέντρα. Η κινητοποίηση αναμένεται να διαρκέσει ως τη βάρδια της Τετάρτης αργά το βράδυ.

Το συνδικάτο ver.di έχει προκηρύξει πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις στο «Amazon» από το Μάη του 2013, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με στόχο να πειστεί η διεύθυνση της επιχείρησης να αυξήσει τους μισθούς των εργαζόμενων στα κέντρα διανομής της βάσει των συμφωνιών για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των απασχολούμενων στον κλάδο της λιανικής και του εμπορίου μέσω ταχυδρομείου.

Η πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους στις αποθήκες της στη Γερμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την ίδια μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως επίσης και 10.000 εποχικούς υπαλλήλους.

πηγή: 902.gr

Σχόλια