default-image

Εκατοντάδες τόνοι αγγουριών στις χωματερές

Κρήτη
Εκατοντάδες τόνοι αγγουριών στις χωματερές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαύρα Χριστούγεννα θα είναι τα φετινά για τον αγροτικό κόσμο της Μεσσαράς και κυρίως των παραγωγών αγγουριού, οι οποίοι καταστράφηκαν οικονομικά εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο, αλλά και της ανύπαρκτης πλέον ζήτησης από την αγορά, με τους ίδιους να πετούν με αγανάκτηση τους κόπους τους στις χωματερές.

Με πόνο ψυχής ομάδα παραγωγών της Μεσσαράς αποφάσισαν να αποσύρουν από το δημοπρατήριο της Ένωσης περισσότερους από 20 τόνους αγγουριού, ποσότητα που θα οδηγηθεί για ζωοτροφές.

Πολλοί παραγωγοί βρίσκονται πλέον... στο σημείο μηδέν εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών του προϊόντος στα 15 λεπτά/κιλό! Αποτέλεσμα είναι, πρωτοφανείς καταστάσεις, οι οποίες αναμένεται να έχουν και διάρκεια εφόσον δεν υπάρξει η πολυπόθητη ανατροπή στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Τραγικές εικόνες εντός και εκτός θερμοκηπίων στη Μεσσαρά, με φόντο την απόγνωση εκατοντάδων παραγωγών. Αγγούρια πεταμένα στο έδαφος λόγω της μηδενικής ζήτησης στην αγορά…

Περισσότεροι από 300 τόνοι αγγουριών έχουν οδηγηθεί στη χωματερή τις τελευταίες ώρες ενώ δεκάδες άλλοι μετατρέπονται σε ζωοτροφές, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές στο δημοπρατήριο της Ένωσης Μεσσαράς στις Μοίρες.

Κτηνοτρόφοι φορτώνουν στις κλούβες τα αδιάθετα αγγούρια, προκειμένου να ταΐσουν τα ζώα τους.

Πρόκειται μάλιστα για τη πρώτη παρτίδα άνω των 20 τόνων αγγουριού καθώς θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλες παρτίδες εφόσον δεν ανατραπεί το σκηνικό στην αγορά ώστε να ανέβουν λίγο οι τιμές οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε εξευτελιστικά όπως τονίζουν επίπεδα των 15 λεπτών το κιλό, όταν πέρυσι πωλούνταν προς 65 λεπτά το κιλό.

Γεωργία Μακάκη - Ύβα Κουμαντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News