Οικονομία

"Είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της επίπονης διαπραγμάτευσης"

«Η χώρα δεν πρέπει και δε θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δε θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα "Η ώρα της ελληνικής οικονομίας". Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και την αλλαγή σελίδας, καθώς και στη νέα κατάσταση για τη χώρα, ενώ τόνισε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση μίας «πολύ σκληρής, επίπονης διπλής διαπραγμάτευσης».

Είπε ότι «η νομοθεσία που εφαρμόζεται, γιατί ισχύει σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται ελάχιστες προσθήκες ή βελτιώσεις και ως εκ του τούτου ένα κλίμα πανικού που κάποιοι επιδιώκουν να καλλιεργήσουν είναι παντελώς αβάσιμο και δεν σχετίζεται με τη φιλοσοφία της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται».

Υπογράμμισε δε ότι «ακριβώς επειδή δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε μέτρα που λειτουργούν κατά τρόπο ενοχλητικό ή βλαπτικό για τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας και ιδίως για την κοινωνία, δεν έχουμε συμφωνήσει και παρατείνεται η διαπραγμάτευση». «Η διαπραγμάτευση παρατείνεται γιατί θέλουμε ένα καθαρό συμφωνημένο πλαίσιο και για τον τρόπο που λήγει το πρόγραμμα αλλά και για αυτό που θα υπάρχει ως θώρακας προστασίας της χώρας μετά την 1η Ιανουαρίου» πρόσθεσε.

Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό, στόχος είναι αυτό να συμβεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogoup, σε κάθε περίπτωση να έχει ολοκληρωθεί πριν εμφανιστούν οποιεσδήποτε ανάγκες «και σε κάθε περίπτωση, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σχόλια