Οικονομία

Ξεπέρασαν τις 30.000 οι αιτήσεις υπαγωγής στην ρύθμιση των 100 δόσεων

Περισσότερες από 30.000 αιτήσεις υπαγωγής στην ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων έχουν υποβληθεί από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας οπότε και η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο Τaxis τέθηκε σε λειτουργία.

 
Όπως είπε μιλώντας στον Σκάϊ, η διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Σοφία Σεχπερίδου, καθημερινά υποβάλλονται περίπου 10.000 αιτήσεις. Ανά ώρα δηλαδή υποβάλλονται 416 αιτήσεις και ανά λεπτό περίπου 7 αιτήσεις!

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως το ενδιαφέρον για υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση θα παραμείνει μεγάλο. Δεδομένου δε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 μεσολαβούν σχεδόν 120 ημέρες, θεωρούν ως ρεαλιστικό στόχο το να υπαχθούν στη ρύθμιση 750.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές (από συνολικά 3,7 εκατομμύρια οφειλετών), αναφέρει το in.gr.

Παράλληλα, η κ. Σεχπερίδου πρόσθεσε πως όσοι κάνουν αιτήσεις μέχρι και σήμερα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση την ερχόμενη Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι, για να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση ο φορολογούμενος πρέπει να εισέλθει με τους προσωπικούς του κωδικούς στον λογαριασμό του στο Τaxis, μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).

Στην ενότητα «εφαρμογές Taxisnet» του εμφανίζονται οι εξής επιλογές:

Ρ1 - Αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων.

Ρ2 - Αίτηση Πάγιας ρύθμισης.

Ρ3 - Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014.

Ρ4 - Αίτηση για διατήρηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν.4152/2013.

Ακολούθως ο φορολογούμενος προχωρεί στην επιλογή «Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Αυτόματα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή Νέας» εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση.

Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτείστε θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».

Αν δεν υπάρχουν εκκρεμότητες η ρύθμιση ολοκληρώνεται σε δύο ακόμα βήματα. Συγκεκριμένα, γίνεται επιλογή των δόσεων της ρύθμισης και ακολούθως υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση περί υποβολής όλων των προβλεπόμενων φορολογικών δηλώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια