default-image

Έρχεται στην Κρήτη ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Κρήτη
Έρχεται στην Κρήτη ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πλούσια ατζέντα, στην οποία δεσπόζει το θέμα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, έρχεται στην Κρήτη ο Πάρις Κουκολόπουλος.

Ενώ εντείνεται η ανησυχία των αγροτών για τη νέα ΚΑΠ και τις αλλαγές που αναμένεται να φέρει κυρίως όσον αφορά το κομμάτι των επιδοτήσεων και το σταδιακό "τσεκούρεμα" σε αυτές, η άφιξη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο νησί έχει βαρύνουσα σημασία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα έρθει στην Κρήτη την ερχόμενη Τρίτη 25 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο το πρόγραμμά του να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί..  

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού είναι να μπει στο τραπέζι της συζήτησης η νέα ΚΑΠ, με το υπουργείο να θέλει να διευρύνει τη συζήτηση ακούγοντας τους προβληματισμούς τόσο των αγροτών όσο και των τοπικών φορέων. Ήδη το γραφείο του Πάρι Κουκουλόπουλου βρίσκεται σε συνεχείς συνεννοήσεις με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και με το τοπικό ΠΑΣΟΚ ούτως ώστε να καταρτιστεί το τελικό πρόγραμμα της επίσκεψης, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ και το μέλλον του αγροτικού τομέα. Ωστόσο στις σκέψεις του υπουργείου είναι παρόμοια εκδήλωση να πραγματοποιηθεί και στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της αγροτικής οικονομίας

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και προ ολίγων εβδομάδων προγραμματιζόταν κάθοδος του Πάρι Κουκουλοπουλου στο νησί, η οποία τελικώς είχε αναβληθεί λόγω υποχρεώσεών του στη Βουλή και συγκεκριμένα λόγω της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News