Οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,8% το 2014 εκτιμά η Moody's

Την εκτίμηση ότι οι οικονομίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ινδίας θα ηγηθούν της παγκόσμιας ανάπτυξης την επόμενη διετία, έκανε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος εμφανίζεται περισσότερο απαισιόδοξος για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει ανάλυση αξιολόγησης του οίκου, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και ο περιορισμός του παγκόσμιου εμπορίου επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να μην περιμένουν σημαντική ανάκαμψη βραχυπρόθεσμα. Λίγες εβδομάδες πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι η ανάπτυξη φέτος θα κυμανθεί στο 0,8%.

Η Moody's εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,8% το 2014 και κατά 3% το 2015 και το 2016, λαμβάνοντας ώθηση από τις οικονομίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ινδίας.

Αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία, η Moody's παρατηρεί ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και τα διαρθρωτικά προβλήματα στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα.

Σχόλια