default-image

ΥΠΟΙΚ: "Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα εφαρμοστεί"

Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: "Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα εφαρμοστεί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διαβεβαίωση ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων θα εφαρμοστεί προχώρησε με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για γραπτή επιστολή της τρόικας με την οποία ζητούσε απόσυρση της ρύθμισης των 100 δόσεων για αποπληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί. Η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Καθημερινή" αναφέρει ότι με γραπτή επιστολή τους οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ποσό αυτό προστίθεται στο εκτιμώμενο από την τρόικα - ήδη υπάρχον - δημοσιονομικό 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. και είναι αδύνατο να καλυφθεί με νέα μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News